Kundehistorier fra Oslo til Ålesund

Kundehistorier fra Oslo til Ålesund

 

Sensar Marine har tatt en liten prat med tilfeldige kunder som i 2019 tok i bruk Smart Boat One i sine båter. Vi har spurt om de kan dele sine erfaringer med produktet så langt.


En ting som er felles for alle er at de regelmessig sjekker appen, alt fra 2-3 ganger i uken, eller som en av kundene som sier, flere ganger om dagen.

 

At båten har det bra selv om den ligger på vinterlagring, er viktig for Båteier Espen Glesne. Han har en Joda 290 Sport, med hjemmehavn i Drammens fjorden. 

– Ja det er nærmest blitt en «greie» at jeg er inne og sjekker, ler han. Jeg er inne og følger med på ladning, strømforbruk og om det er vann i båten.


Espen fikk tilbud om å teste produktet Smart Boat One, via Sparebank1 forsikring, og kommer til å fortsette.  Nå står båten på land, og han følte ekstra trygghet med appen da det var så ekstremt høyvann. Den står på trebukker på kaien, og høyvannet kom opp over støttene nederst. Det som kunne bli kritisk er når det kommer store båter inn Drammensfjorden og bølgene som da kommer inn og kunne flyttet hele båten. Heldigvis gikk det bra, og jeg fulgte med på appen at det ikke var noen bevegelse i båten.


Jeg bor 25 minutter unna havnen, og dette produktet gjør at jeg slipper å bekymre meg for båten, og jeg anbefaler det til alle som vil høre.


 

Bent Foyn, kunde fra Oslo, er eier av en Hanse 370 som ligger i Bestumkilen. Seilbåten «Modesty», ligger på sjøen hele året, og Bent hadde vært på jakt etter et slikt system som kunne overvåke båten. På båtmessen «Sjøen for alle» i 2019 kom han over Smart Boat One på Sensar Marine sin stand. - Jeg slo til med engang, men fikk det ikke montert før i august. Systemet har fungert helt ypperlig siden det, forteller han. I starten var jeg hyppig inne for å følge med, men nå er jeg inne 2-3 ganger i uken på appen, om ikke det har vært helt spesielle værforhold.


Bent beskriver Smart Boat One som betryggende båthold, siden appen varsler om eventuelt tyveri, bevegelse, plutselig inntak av vann, for å nevne noe. At produktet også er i utvikling, med mulighet for flere sensorer, ser han frem til.. – Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg en sensor for fukt, forteller han, som også anbefaler produktet til alle sine båtvenner..


 

I Ålesund kan Olav Tennøy forteller at han er veldig fornøyd med systemet. Jeg er over middels interessert i båter og følger mye med på nett. I sommer leste jeg om det på webben, og tenkte at dette er akkurat det jeg trenger. 


-Jeg er ute og reiser veldig mye med jobben, og da er det spesielt godt å kunne sjekke appen for hvordan båten har det. Jeg er inne rundt 3 ganger i uken for å se på vannstand, strøm på batteri og bevegelse. Smart Boat One har gitt meg kontroll over båten til enhver tid, og gir meg full oversikt.


Båten som har fått Smart Boat One installert er en «gammel» motorseiler, forteller han. Motorseileren - Fisher 34 har hjemmehavn i Nørvevika seilforening, og Olav deler gjerne sine erfaringer og gir anbefalinger til andre båteiere. Jeg ser også frem til at de kommer flere sensorer, og kanskje mulighet til å fjernstyre lensepumpen fra appen. Det hadde vært helt topp. Olav forteller at han ikke har sett tilsvarende bra løsninger som Smart Boat One sitt system, og jeg setter også stor pris på at det er utviklet i Norge.